Glastuinbouw

De Nederlandse glastuinbouw is een krachtige en innovatieve sector. Nederlandse tuinders telen op een verantwoorde manier groenten, bloemen en planten ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van consumenten in Europa en daarbuiten. Glastuinbouw Nederland vertegenwoordigt de sector.

Glastuinders zijn in staat om de wensen van consumenten, milieueisen en economie te verenigen in hun bedrijfsvoering. In de beschermende omgeving van de kas gebruiken zij al het goede van de natuur optimaal, houden zij ziekten en belagers buiten de deur en sluiten zij milieubelastende reststromen uit. Ook werken zij met zorg aan de arbeidsomstandigheden van hun personeel.

Glastuinbouw Nederland verenigt en ondersteunt ondernemers hierin met als belangrijkste activiteiten lobby richting de landelijke, provinciale en regionale overheden, het aanjagen kennisontwikkeling en het inspireren van ondernemers door kennisuitwisseling.

Glastuinbouw Nederland is de verkorte statutaire naam van LTO Glaskracht Nederland, waarin LTO Noord, ZLTO en LLTB samenwerken. Glastuinbouw Nederland maakt onderdeel uit van de structuur van LTO Nederland en werkt samen met vakgroepen aan diverse thema’s.

Meer informatie over de glastuinbouwsector is te vinden op de site van Glastuinbouw Nederland, www.glastuinbouwnederland.nl.

Wie is wie

Adri Bom-Lemstra

Vakgroep Glastuinbouw

Voorzitter

Hans Koehorst

Themacoördinator Plantaardige Sectoren en Multifunctionele Landbouw

Nieuws uit deze Sector

Abonneer op deze vakgroep vis RSS

Feiten

3.476 glastuinbouwbedrijven (2017)

9.079 hectare areaal oppervlakte (2017)

2050 glastuinbouw neutraal

50.194 werknemers gedurende het jaar (2018)