Dierenactivisten kondigen stalinbraken aan

Dierenactivisten van '269life Netherlands' hebben aangekondigd in de nacht van donderdag op vrijdag (26-27 mei)  in te breken in Nederlandse varkensstallen. LTO Varkenshouderij en NVV zijn bezorgd en waarschuwen leden.
Het betreft een groep extreme dierenactivisten. De aanhangers van '269life Netherlands' willen vanuit de stallen live filmpjes te streamen om naar eigen zeggen 'dierenleed' te tonen. De groep activisten roept medestanders op hetzelfde te doen. De filmpjes die ze  in de stallen maken, zullen vanaf middernacht de hele dag live worden vertoond op de Facebook-pagina van de activisten. Dat gebeurt onder de titel 'Opening Closed Doors, Live Exposure'.

Waarschuwing en tips
LTO Varkenshouderij en NVV roepen hun varkenshouders zeer alert en waakzaam te zijn. Verder wordt aangeraden stallen af te sluiten en waar mogelijk extra te beveiligen. Verder adviseren LTO en NVV direct de politie te bellen, wanneer iets verdachts wordt gesignaleerd.

Stress
LTO Varkenshouderij en NVV keuren de aangekondigde actie van de extreme dierenactivisten-organisatie '269life Netherlands' ten zeerste af. “Met acties zoals deze wordt niets bereikt. Het is niet alleen strafbaar, het leidt ook niet tot meer dierenwelzijn”, stellen Eric Douma (voorzitter van LTO vakgroep Varkenshouderij) en Ingrid Jansen (voorzitter NVV). “Dat wordt alleen bereikt door een dialoog met open vizier met politiek en maatschappij.”

26 mei 2016

BRON:
Naar boven