Vacature stagiair(e) kantoor Brussel

LTO Nederland is het samenwerkingsverband van LTO Noord, ZLTO en LLTB en vertegenwoordigt bijna 50.000 agrarische ondernemers als belangenbehartiger voor hun economische en maatschappelijke positie. De bijdrage die boeren en tuinders in eigen land leveren aan de economie, de export, de werkgelegenheid, het landschap en het milieu en is buitengewoon groot. De Nederlandse land- en tuinbouw is zeer gevarieerd van kleine tot grote agrarische ondernemers verspreidt over uiteenlopende dierlijke en plantaardige sectoren als akkerbouw, melkveehouderij, bollenteelt, glastuinbouw, boomteelt en varkenshouderij.
Ook in Europa is de Nederlandse land- en tuinbouw een belangrijke speler en de EU wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse land- en tuinbouw. De Europese Unie stelt de randvoorwaarden vast waaronder de Nederlandse boeren en tuinders moeten werken. Daarbij gaat het niet alleen om markt- en prijsbeleid, maar ook om voedselveiligheid, dierenwelzijn en bescherming van natuur en milieu.

Over de vacature
Voor het Bureau Brussel zoekt LTO Nederland een stagiair(e) die affiniteit heeft met Europa, politiek, en landbouw- en milieuonderwerpen. Als stagiair(e) werk je mee aan een sterke belangenbehartiging voor de Nederlandse land- en tuinbouw vanuit het Brusselse kantoor. Binnen het team Internationaal van LTO Nederland krijg je een zelfstandige functie waarin je veel praktijkervaring kunt opdoen. Wij bieden een dynamische én leerzame stageplek in een inspirerende werkomgeving in hartje Brussel! Je creatieve ideeën en mening kun je bij ons altijd kwijt en wordt zeer gewaardeerd. Je krijgt een eigen onderzoeksopdracht welke we in overleg samenstellen, daarnaast ondersteun je het team internationaal in haar dagelijkse werkzaamheden. Je zult ook regelmatig contact hebben met de collega’s van LTO Nederland in Den Haag en de regionale kantoren.

De werkzaamheden:
·         Monitoren van Europese landbouw- en milieuonderwerpen in de media
·         Verslaglegging en analyse vergaderingen in Europees Parlement en Copa Cogeca (Europese koepelorganisatie)
·         Onderzoek naar specifieke dossiers binnen werkveld LTO in de EU
·         Communicatie over inspanningen van LTO Nederland in internationale context
·         Assisteren met algemene kantoorwerkzaamheden (ontvangst van groepen, etc.).
Vanzelfsprekend zijn eigen ideeën, en andere werkzaamheden bespreekbaar.
 
Wie zoeken wij?
Een zelfstandige enthousiaste, gemotiveerde student (WO) met algemene kennis over de Europese Unie. Je bent bij voorkeur minimaal 4 à 5 maanden beschikbaar. Je hebt affiniteit met de land- en tuinbouw. Je bent zelfstandig en legt makkelijk contact met anderen. Je hebt goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden en het Engels is geen probleem voor je. 
Voorwaarden:
·     Stageperiode: september 2015 – februari 2016 (in overleg)
·        Een passende en gangbare stagevergoeding:
 
Ben je geïnteresseerd dan zien we je brief met motivatie en CV met belangstelling tegemoet. Je kunt deze vóór 6 juli 2015 richten aan Koert Verkerk (kverkerk@lto.nl).
Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op: tel. 088 888 66 54.
Gesprekken zullen in de week van 29 juni a.s. plaatsvinden.

28 mei 2015

BRON:
Koert Verkerk
Naar boven