Koning bezoekt getroffen pluimveehouder Hekendorp

Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken hebben vrijdag een ontmoeting gehad met pluimveehouder Piet Wiltenburg uit Hekendorp (gemeente Oudewater), die getroffen is door de vogelgriep. De koning sprak ook met vertegenwoordigers van de pluimveesector.

De ontmoeting was in het stadhuis van Oudewater. De pluimveehouder vertelde de koning over de gevolgen van de uitbraak voor zijn bedrijf en zijn gezin. De koning sprak daarna met de vertegenwoordigers uit de pluimveesector, waaronder LTO Nederland vakgroepvoorzitter pluimveehouderij Eric Hubers.

Eric Hubers kreeg uitgebreid de mogelijkheid om de Koning te informeren over de aanpak van de vogelgriep en de consequenties voor de verschillende bedrijfstakken in de sector. Eric Hubers: 'De Koning toonde oprechte belangstelling voor de pluimveesector en de problemen waar zij nu voor staan. Hij is goed op de hoogte over de laatste stand van zaken en ik ben onder de indruk van zijn kennis op dit dossier. Het is bijzonder dat de Koning zijn medeleven toont aan de getroffen pluimveehouders, maar ook aan de rest van de sector.'

28 november 2014

BRON:
Daniëlle Rebel


Naar boven