Agrifoodketen wil internationale voorsprong behouden

Moedig samenwerking in de agrifoodketen aan zodat iedere schakel beloond kan worden voor inspanningen op het gebied van duurzaamheid. En investeer in een voedsel- en warenautoriteit met voldoende gezag en kennis.

Dit zijn enkele speerpunten uit het zogeheten ‘Tienpuntenplan: oproep Agri&Foodsector voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017’, dat door de drie partijen is opgesteld. Het plan is vandaag overhandigd aan vertegenwoordigers van de VVD tijdens een reeks werkbezoeken in de provincie Noord-Holland.

Met een productiewaarde van 127 miljard euro en 636.000 banen is de Nederlandse Agri- & Foodsector van groot belang. Internationaal gezien behoort Nederland tot de koplopers qua kennis en innovatie en dit moet ook in de toekomst zo blijven, zo vinden de koepelorganisaties van boeren tuinders (LTO Nederland), van voedselverwerkers (FNLI) en supermarkten (CBL).

Ze hebben in de aanloop naar de volgende Tweede Kamerverkiezingen de handen ineen geslagen en richten een oproep aan alle politieke partijen om zich in te zetten voor een sterke Agri- & Foodsector.

Zie ‘Tienpuntenplan: oproep Agri&Foodsector voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017’

10 juni 2016

BRON:
Naar boven