Benoeming vakgroepen Schapenhouderij, Vleesveehouderij en Pluimveehouderij

Schapenhouder Saskia Duives-Cahuzak uit Vlijmen is benoemd tot nieuwe voorzitter van de vakgroep Schapenhouderij. LTO Nederland heeft verder drie leden voor de vakgroep Schapenhouderij, drie leden voor de vakgroep Vleesveehouderij en vijf leden voor de vakgroep Pluimveehouderij benoemd.  Daarmee is de nieuwe samenstelling van de LTO-vakgroepen Schapenhouderij en Pluimveehouderij bekend. Alleen voor de vakgroep Vleesveehouderij wordt nog een voorzitter gezocht.

 

Schapenhouderij

Saskia Duives-Cahuzak wil een voorzitter voor alle schapenhouders in Nederland zijn. Ze studeerde onder meer diergezondheid aan Wageningen Universiteit. Duives-Cahuzak is initiatiefnemer van de coöperatie Wools of Holland die meerwaarde geeft aan de wol van Nederlandse schapen. Ook is ze bestuurslid van de European Livestock Association. Duives-Cahuzak bezit  passende bestuurlijke kwaliteiten en  communicatievaardigheden en een bijbehorend  werk-/denkniveau. Naast deze voorzitter  bestaat de nieuwe vakgroep uit Carlo Veeger uit Den Hoorn, Jan Everts uit Drouwen en Patrick Geukemeijer uit Baexem.

Gelet op een goede overdracht en gegeven de beschikbaarheid van de heer Geukemeijer vanaf begin 2018 zal huidige voorzitter Jeljer Wynia tot eind 2017 deel uitmaken van de vakgroep Schapenhouderij. Met deze nieuwe samenstelling van de vakgroep zijn de deelsectoren goed vertegenwoordigd en is er voldoende landelijke spreiding in het team.

 

Vleesveehouderij

Voor de vakgroep Vleesveehouderij zijn Niels Mureau uit Wagenberg, John van Can uit Baneheide en Sylvia de Rouw uit Kaatsheuvel de nieuwe vakgroepleden. Ook hier worden de deelsectoren vertegenwoordigd en is vernieuwing aangebracht. De vakgroep is nog op zoek naar een voorzitter bij voorkeur uit het Noorden van het land. Tot die tijd zal Niels Mureau waarnemend voorzitter zijn. 

 

Pluimveehouderij

De vakgroep Pluimveehouderij gaat onder voorzitterschap van Eric Hubers ( Ysselsteyn) bestaan uit: Marco Schrotenboer uit Steenwijkerwold, Hugo Bens uit Haps, Piet Faber uit Nijeberkoop, Jan Verhoijsen uit Someren en Jaap Maarsingh uit Zeewolde. De zittende kandidaten zijn tegen het vernieuwde profiel gehouden en opnieuw beoordeeld. Met deze benoemingen wordt de continuïteit voor het beleid gewaarborgd.

08 september 2017

BRON:
Djura Hoeksma
Naar boven