Lespakket Wakker Dier hoort niet in de klas

NVV en LTO Varkenshouderij roepen scholen op om de lespakketten die Wakker Dier momenteel aanbiedt over veehouderij, niet te gebruiken. Als kinderen van varkenshouders hier mee thuiskomen, willen beide organisaties hier graag over worden geïnformeerd.

Het einde van de zomervakantie was voor Wakker Dier een moment om lespakketten aan te bieden aan basis- en middelbare scholen. NVV en LTO Varkenshouderij vinden dat kinderen met deze lespakketten geen juist beeld krijgen van hoe het er werkelijk aan toegaat op moderne boerenbedrijven.

,,Kinderen krijgen op deze manier propaganda van dierenactivisten onderwezen en dat lijkt ons geen wenselijke zaak”, zeggen NVV-voorzitter Ingrid Jansen en voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij. Wakker Dier hanteert volgens hen een bepaalde 'tone of voice', die suggereert dat dieren in de intensieve veehouderij een slecht leven hebben.

Wakker Dier leert kinderen ook dat dieren 'met te veel' op een klein oppervlak leven. Echter, door de strenge wettelijke eisen die aan leefruimte worden gesteld, kunnen er nooit ‘te veel’ dieren op een oppervlakte leven. In Nederland hebben varkens bijvoorbeeld meer leefruimte dan elders in Europa.

Zie het complete bericht: Oproep NVV en LTO Varkenshouderij: gebruik lespakket wakker Dier niet

 

 

06 september 2016

BRON:
Naar boven