Chinese consument koopt rechtstreeks voedsel in Nederland

Webwinkel Hollandbuy van start op Alibaba

De Chinese consument kan vanaf nu rechtstreeks voedsel kopen bij de Nederlandse producent en krijgt dat aan huis geleverd.

Daartoe is deze week van start gegaan de webwinkel Hollandbuy, de online verkoop van Nederlandse voedingsmiddelen in China. Dat gebeurt via het e-commerce platform van Alibaba. De webwinkel kan via de link: hbuy.tmall.com worden bezocht.

Krachtenbundeling
Succesvol zakendoen in en met China door Hollandbuy komt voort uit een krachtenbundeling: een samenwerkingsverband van een aantal toonaangevende Nederlandse agrifood- en tuinbouwbedrijven heeft de handen ineen geslagen om de kansen op deze zeer omvangrijke afzetmarkt te vergroten.

In China is de vraag naar gezond en veilig voedsel groot. Nederlandse producten staan hoog aangeschreven, zoals de vraag babymelkpoeder heeft laten zien. Met Hollandbuy wordt ingespeeld op dat positieve imago.

Prominente plek
De webwinkel heeft dan ook een zeer prominente plek gekregen op Alibaba. Dit betekent extra aandacht en publiciteit richting de Chinese consument. Meteen na de start afgelopen week kwamen de eerste bestellingen al binnen.

Zie het volledige Holland Center-persbericht ‘Webwinkel Hollandbuy van start op Alibaba’

24 augustus 2016

BRON:
Naar boven