Samen de boer aan het roer brengen: Lely en JoinData slaan handen ineen

Lely en JoinData hebben op 9 april de handtekening gezet onder een strategische samenwerking. De samenwerking geeft de wens én ambitie van beide bedrijven aan om datadistributie in de agrarische sector efficiënter en bovenal transparanter te organiseren. Daarnaast onderschrijft Lely, ontwikkelaar van hoogwaardige robots en datasystemen voor het melkveebedrijf, de missie van JoinData om boeren ‘in control’ te brengen over hun datastromen.
 
“Door samen te gaan werken met JoinData geven we invulling aan onze strategie waarbij de boer de beschikking houdt over zijn data”, geeft Alexander van der Lely, CEO van Lely aan. “Om de veiligheid en kwaliteit van de data te waarborgen, zoals afgesproken met onze klanten en omschreven in onze datacharter, zal elke vorm van data uitwisseling hierop worden getoetst. Het blijft de keuze van de veehouder welke data worden verzameld en of deze worden gedeeld. Onze visie is om de veehouder zo goed mogelijk te ondersteunen met data-analyse en rapportages, met het oog om betere producten te ontwikkelen waar zij profijt van zullen hebben.”
 
“We vinden het fantastisch dat Lely aansluit bij JoinData. Daarmee onderstreept Lely het belang van verbetering van de boerenpositie op het terrein van data. Het doel van JoinData is om ‘de boer aan het roer’ te brengen van zijn data. Daarvoor hebben we een datasnelweg en machtigingenplatform ontwikkeld, waarbij de boer aangeeft welke data, met wie en voor welk doel gedeeld kan worden. JoinData sluit daarom naadloos aan op de datastrategie van Lely”, aldus Ton Loman, voorzitter van het bestuur van JoinData.
 
Wat betekent dit concreet voor de boer? Een goed voorbeeld van deze data uitwisseling is de Veemanager koppeling tussen CRV en Lely. Vandaag de dag gebruikt een groot aantal van onze gezamenlijke klanten deze koppeling al. Door deze service via het JoinData platform te laten lopen, zal de boer deze koppeling ook te zien krijgen in zijn ‘Mijn JoinData’ machtigingenscherm en hiermee inzicht krijgen in welke data wordt gedeeld. Ook is hiermee de service beter ingericht op toekomstige ontwikkelingen van de VeeManager koppeling zelf of aanverwante service producten.
 

Zodra de technische werkzaamheden zijn afgerond zal Lely worden toegevoegd aan het machtigingenplatform, waarbij de boer per service kan inzien welke data met wie wordt gedeeld. Tevens zal de boer in zijn Lely T4C management programma toegang krijgen tot deze informatie.

Over de Lely Groep

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen.
Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen, aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan zo’n 1.500 mensen.
Voor meer informatie: www.lely.com
 
Neem voor meer informatie contact op met Esther Lelij, Corporate Communications Manager, Lely International NV: elelij@lely.com, +31 (0) 6 8253 6989.
 
 
Over JoinData
JoinData is een non-profit coöperatie die veilige en transparante datadistributie in de Food & Agri sector mogelijk maakt. Bedrijven, kennisinstellingen en agrarische ondernemers werken met JoinData samen om duurzaam ondernemen en innovatie te stimuleren. In ’Mijn JoinData’, het machtigingenplatform van JoinData, beheert de melkveehouder eenvoudig en overzichtelijk zijn/haar machtigingen, waarbij men zelf bepaalt met wie en voor welk doel zijn data wordt gedeeld.
Voor meer informatie: www.join-data.nl
 
Neem voor meer informatie contact op met Marlieke Marcusse-Schiltmans, Marketing & Community Manager, JoinData: marlieke@join-data.nl, +31 (0) 6 4030 5191.

09 april 2019

BRON:
Lely Nederland
Naar boven