Gezonde geitenhouderij is centrale thema op event 2018

LTO Melkgeitenhouderij is mede initiatiefnemer van het Nationaal Geiten Event in 2018. Op één dag in één overzichtelijke hal kennis maken met alle aspecten van de geitenhouderij. Het Geiten Event biedt veel nieuws, praktische tips, ideeën en wetenswaardigheden voor de professionals en voor de liefhebbers. Het Event bestaat uit een Nationale Geitenkeuring, een Expo en een Symposium met workshops.

 

LTO Melkgeitenhouderij gaat tijdens het Nationaal Geiten Event 2018 weer een boeiend Symposium verzorgen voor de professionele melkgeitenhouder.

Het gekozen thema ‘Gezonde Geitenhouderij’ houdt iedere geitenhouder dagelijks bezig. Het interactieve symposium zal dit jaar plaatsvinden middenin de hal waar ook alle andere activiteiten zijn. Gerrit Verhoeven, geitenhouder uit Biezenmortel, zal de aftrap verzorgen van de nieuwe campagne “Ontdek de Geit”. Dick Heederik, Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht, geeft een toelichting op de meest recente kennis uit het onderzoeksproject Veehouderij en Gezondheid Omwonenden. Karianne Lievaart-Peterson, Specialist Kleine Herkauwers bij de Gezondheidsdienst voor Dieren, geeft een samenvatting van de nieuwe kennis die we hebben opgedaan over Para TBC bij melkgeiten.

 

Dit jaar is het Symposium op een centrale plaats in de hal, waar u verspreid over de dag de presentaties kunt volgen. Aanmelden is niet nodig. Bekijk het tijdschema

Bij het podium wordt een “LTO café” ingericht, waar wij aanwezig zijn om na te praten over het gepresenteerde.

Tussen de presentaties heeft u voldoende tijd om de stands en workshops van de sponsoren te bezoeken.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer:
zaterdag 29 september 2018
van 9.30 - 17.00 uur

Waar: IJsselhallen Zwolle, Rieteweg 4, 8011AB Zwolle

Toegang: gratis

Parkeren: 5 euro

 

www.geitenevent.nl

 

10 september 2018

BRON:
LTO Melkgeitenhouderij
Naar boven